DE PERFECTE TUINBANK EN LOUNGESET VOOR JOUW TUIN: ZO MAAK JIJ DE KEUZE

tuinmeubelen

Dat je op een warme zomerdag of -avond graag in je tuin vertoeft, dat staat vast. Maar ook in de winter geniet je naast een gezellig kampvuur van je terras! Zorg dus zeker voor de perfecte tuinbank of zelfs een comfortabele loungeset. Zo ben jij elke keer opnieuw verwonderd van de geuren en kleuren van je achtertuin. Benieuwd waarmee je rekening moet houden wanneer je buitenmeubelen kiest? Ontdek het in dit artikel!

Zo kies je de juiste tuinbank: 3 regels

Wanneer je in het grote aanbod aan tuinbanken naar jouw geschikte exemplaar zoekt, moet je een paar dingen in je achterhoofd houden:

  1. De grootte van je tuin. Zorg ervoor dat je tuinbank perfect in je tuin past en er eventueel nog plek is om andere tuinmeubels te plaatsen.
  2. Het onderhoud. Zeker als je je tuinmeubelen moeilijk kunt opbergen, moeten ze bestand zijn tegen de koude wintertemperaturen of zware regenvallen. Duurzame materialen zoals metaal of aluminium zijn the way to go!
  3. De prijs-kwaliteit. Bij een té lage prijs zit er meestal een addertje onder het gras. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je per se voor het duurste exemplaar moet gaan.
tuinbank als tuinmeubel in tuin met bloemen

De loungeset van jouw dromen: denk aan stijl en comfort

Toch graag dat tikkeltje extra? Dan is een loungeset helemaal wat jij zoekt. Natuurlijk moet die loungeset ook passen bij de stijl van je tuin. Zo is een aluminium exemplaar ideaal voor een moderne tuin, terwijl een teakhouten set beter bij landelijk past.

Maar wat nog belangrijker is dan de stijl, is natuurlijk het comfort. Heerlijk ontspannen is bij goede loungesets gelukkig geen enkel probleem: geweldig om te hangen of liggen met vrienden en familie. Sta je in de winkel? Uittesten is de boodschap: ga gerust is een paar sets zitten en liggen.

houten loungeset tuin

Jij wilt zowel een tuintafel als een loungeset, maar je tuin is te klein? Geen zorgen: ook dan is er een goed alternatief. De dining loungeset! Je gaat dan eigenlijk voor een ‘gewone’ loungeset, maar krijgt er een tafel bij. Die tafel heeft meteen de ideale hoogte om ook aan te eten. Ideaal om een warme zomeravond af te sluiten met een lekkere en ontspannen barbecue.

10/11/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?