De meerwaarde van home staging

Meestal weet een kandidaat-koper vanaf de eerste minuut of het pand hem bevalt of niet. Volgens de statistieken is 90% van de vastgoedverkopen liefde op het eerste gezicht, het gevolg van het ‘wauw-gevoel’. Om je kansen op een snelle verkoop te verhogen, is het belangrijk om de pluspunten van je woning in de verf te zetten. Vastgoedstyling is een marketingtechniek die hierop gericht is. Met home staging verkoop je jouw woning gemiddeld twee maal sneller en 10% duurder…

Wat is vastgoedstyling?

Een kamer inrichten of een fris likje verf geven, opruimen, kuisen of nieuwe verlichting… Ga je een woning verkopen, dan maakt home staging je woning aantrekkelijker voor een ruim publiek en creëert zo een meerwaarde. Vastgoedstyling komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en wint ook bij ons aan populariteit. Zo stimuleer je een wauw-effect bij de bezoeker en zal de kandidaat-koper zich sneller thuis voelen in het pand.

De eerste indruk telt!

Wanneer een kandidaat-koper een pand bezoekt, heeft hij meestal niet meteen een emotionele band met de plek. De smaak en noden van de koper en verkoper komen niet noodzakelijk overeen, daarom is het belangrijk om de woning zo neutraal mogelijk in te richten. Op die manier kan de kandidaat-koper zich sneller voorstellen dat in het pand zou wonen en zal hij minder twijfelen! Licht, geuren, sfeer, licht… je mag niets aan het toeval overlaten!

Home Staging concentreert zich echter niet enkel om de eerste indruk, de vastgoedstylist zal ook aantrekkelijke foto’s nemen. Een huisbezoek begint meestal bij mooie en kwalitatieve foto’s, dus ook daar wordt voldoende aandacht aan besteed!

De kracht van Home Staging

Het grote voordeel van vastgoedstyling is de snelle verkoop voor een optimale prijs. De meerwaarde bedraagt meestal tussen 5 en 15%. De kosten zijn dus zeker de moeite waard, want het gaat om een rendabele investering op korte termijn. Meestal wordt de verloning van de vastgoedstylist bepaald in functie van de uitgevoerde werken. Let op: home staging dient niet om gebreken te verbergen! Dat zou volledig de verantwoordelijkheid zijn van de verkoper.

01/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?