De goedkoopste huizenprijzen van België

Volgens de FOD Economie zijn de huizenprijzen sinds 1975 drie keer sneller gestegen dan prijzen van andere levensproducten. Omdat de vastgoedprijzen stijgen, zijn velen op zoek naar betaalbare woonhuizen. Waar bevinden zich de goedkoopste gemeentes van België?

Huizenprijzen in België

Volgens de laatste officiële peilingen van de FOD Economie kost een normaal woonhuis in België gemiddeld iets meer dan 188.000 euro. Maar de vastgoedprijzen zijn niet overal gelijk.

Brussel blijft de duurste regio voor woonhuizen, met een gemiddelde van 350.000 euro, in vergelijking met een gemiddelde woningprijs van 201.000 euro in Vlaanderen en 144.000 euro in Wallonië.

Limburg, de goedkoopste provincie van Vlaanderen

Ronse is de goedkoopste gemeente van West-Vlaanderen, maar Limburg die de goedkoopste Vlaamse provincie, met een gemiddelde woningprijs van 178.000 euro. In Vlaams-Brabant, de duurste provincie van Vlaanderen, betaal je gemiddeld 233.000 euro voor een woonhuis.

Wallonië blijft de goedkoopste regio voor de aankoop van vastgoed. De tien goedkoopste gemeentes van het land bevinden zich in Wallonië. Colfontaine, een gemeente in de Borinage, wint de prijs voor goedkoopste gemeente van het land.

Henegouwen is de goedkoopste provincie van België. De gemiddelde prijs voor een woonhuis bedraagt er ongeveer 122.000 euro, in tegenstelling tot Waals-Brabant, waar de vastgoedprijzen met een gemiddelde van 236.000 euro per woonnhuis de duurste van Wallonië zijn.

Brussel is de duurste regio van het land, met een gemiddelde prijs van 241.000 euro voor een normaal woonhuis. Anderlecht is de goedkoopste Brusselse gemeente en Elsene de duurste, met een gemiddelde prijs van 482.000 euro.

De beste manier om de huizenprijzen te vergelijke is de immosites afsurfen om het aanbod op de Belgische vastgoedmarkt te ontdekken.

Ook benieuwd naar de tien duurste gemeentes van België?

 

22/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?