De bouwsector telt af naar Batibouw 2013!

De bouwsector telt af naar Batibouw 2013!
Zoals elk jaar kom je op Batibouw 2013 álles te weten over bouwtrends en –technieken, maar de focus ligt tijdens deze editie op drie grote thema’s: ‘terug naar de stad’, ‘ga slim om met warmte en elektriciteit’ en ‘master slaapkamer in nieuwe stijl’.

Batibouw 2013: de stad als aantrekkingspool

De stad wordt opnieuw een aantrekkelijke woonplek. Steeds meer mensen, uit alle lagen en leeftijdsgroepen van de bevolking, trekken terug naar de stad, aangemoedigd door de lokale stadsbesturen. En terecht, want de stad biedt een waaier aan voordelen Zo wordt de afstand tussen wonen en werken vaak tot een minimum beperkt, heb je alle winkels in de buurt en bestaan er tal van mogelijkheden voor sport, cultuur en vrije tijdsbesteding. Jonge gezinnen vinden hier betaalbare woningen, kinderopvang, scholen en een open sfeer, maar ook ouderen leggen hier makkelijker contacten. Kortom, er leeft heel wat in de stad!

Stadsontwikkeling neemt een vlucht

Belgische steden zijn ook volop in de weer om een moderne, innovatieve visie op het stadsleven te ontwikkelen, die ruimte en groen, rust en privacy, voldoende sociale interactie, ontspanningsruimte en bruisende activiteiten met elkaar versmelt. En dat zorgt voor tal van nieuwe impulsen in het stedelijk weefsel...
  • We gaan op zoek naar oplossingen om comfortabel te wonen op een kleinere oppervlakte.
  • Ook hoogbouw en woontorens creëren meer plaats.
  • Verlaten sites, zoals oude industriegebieden, worden omgevormd tot woongebied.
  • Nieuwe, collectieve woonvormen zoals samenhuizen of kangoeroewonen winnen aan populariteit. Op die manier wordt er gezocht naar oplossingen om goedkoper te wonen, in een hecht sociaal weefsel en met voldoende buitenruimte.
  • We hechten steeds meer belang aan groene, open ruimte in de stad. Verticale tuinen, groengevels en daktuinen zijn een ware trend, net zoals balkons die worden ingericht als groenkamer.
  • Landbouw komt naar de stad om aan onze voedselbehoefte te voldoen, een trend die ook wel urban farming genoemd wordt.
Meer hierover op Batibouw 2013!