De blikvangers van Open Wervendag 2012

Zondag is het weer zover: Open Wervendag! Van 10 tot 17 uur kan je gratis en voor niks bouwprojecten gaan bekijken, verspreid over heel België. Zo kan je kan je een kijkje nemen achter de schermen van meer dan honderd bouwwerven, variërend van tunnels, sluizen en grote infrastructuurwerken, duurzame woonprojecten tot restauraties van musea. Komt dat zien, komt dat zien!

Open Wervendag: vijf werven in de kijker

1. Renovatie Museum Red Star Line

Zondag kan je de renovatie en opbouw van het Museum Red Star Line gaan bewonderen die Strabag Belgium NV momenteel realiseert in de Montevideostraat in Antwerpen. Zo maak je niet alleen kennis met de bouwtechnische aspecten van een restauratieproject. Stadsgidsen vertellen je ook meer over de geschiedenis van het complex.

2. Werken grote infrastructuur Karehamn Offshore Windmolenpark

In de haven van Zeebrugge bouwt de Jan De Nul Group momenteel aan zestien betonnen windturbinefunderingen. Deze elementen zijn tussen de 15 en 25m hoog en wegen tot 1800 ton. Dat zulke funderingen op pontons worden gebouwd, is uniek! Eens klaar zullen deze naar Zweden worden gesleept en op de zeebodem worden geplaatst.

3. Duurzaam bouwen: ecowijk

De provincie Namen zal binnenkort haart eerste ecowijk kennen, “Les Jardins des Baseilles”. Aannemer Cobelba is alvast druk in de weer, want hier zullen niet minder dan 42 appartementen, 22 huizen, 8 lofts, 1400m2 kantoren, 3300m2 handelszaken en een crèche komen! Benieuwd naar de conceptuele uitwerking van ruimtegebruik, duurzame energie, mobiliteit en stadsontwikkeling?

4. Sport- en recreatiebad De meerminnen

In Beveren bouwt S&R Meerminnen aan een sportcomplex met 25m-bad, kinderbaden, golfslagbaden en een wildwaterbaan. Daarnaast komt er nog een glijbaan met een hoog debiet en een warmwaterbad. Altijd al willen weten hoe een subtropisch zwembad wordt gebouwd? Grijp je kans!

5. Sleutel-op-de-deur

Tijdens de Open Wervendag 2012 kan je ook een passiefwoning en twee gekoppelde lage energiewoningen ontdekken die momenteel gebouwd worden door sleutel-op-de-deur bouwfirma Woningen Blavier.

 

10/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?