De beste antiekmarkten van Europa: dé 3 plekken om te bezoeken

vlooimarkt

Antiek en brocante passen in élk interieur. Ook zo’n grote fan van? Waarom niet het mooiste antiek op de kop tikken en meteen ook een leuke Europese stad bezoeken?! Wij gingen op zoek naar de leukste vlooienmarkten in Europa. En het beste van al: je hoeft heus geen dikke portemonnee te hebben om mooi antiek in huis te halen.

Les Puces de Saint-Ouen, Parijs

Een reisje naar de stad van de romantiek is leuk. Daar ook nog eens antiekmarkten bezoeken, is nóg leuker. Passeer zeker even bij Les Puces de Saint-Ouen. Officieel is dat nog een vlooienmarkt, maar het is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een walhalla voor de antiekliefhebber.

Les Puces de Saint-Ouen in één woord samenvatten? Groots! Het is een grote antiekmarkt die bestaat uit diverse kleinere markten. Elk deel heeft zijn eigen bepaald soort antiek. Net daardoor kunnen zowel antiekliefhebbers als echte antiekhandelaren op de markt terecht. Zelfs als je niet van antiek houdt, zul je je hier toch vermaken!

hedendaags interieur met antieke elementen
Ook in een hedendaagse interieur passen antieke accessoires!

Vlooienmarkt IJ-hallen, Amsterdam

Iedere maand vindt in de Amsterdamse IJ-hallen twee dagen lang een van Europa’s grootste vlooienmarkten plaats. De perfecte plek om voor een voordelige prijs het nodige antiek te vinden! De IJ-hallen zijn met hun grote loodsen dan ook de perfecte locatie. Doordat de hallen overdekt zijn, mag het buiten nog zo’n slecht weer zijn: je winkelt altijd droog.

Leuk extraatje: naast antiek vind je er ook nog tal van andere leuke prullaria. Zo beleeft iedereen hier een leuke dag, antiekliefhebber of niet.

antiekmarkt
Lekker gezellig struinen over de marktjes: heerlijk!

Portobello Road, Londen

De Portobello Road Market in Londen is wereldberoemd. Het is dan ook dé plek waar je echt authentiek antiek aanschaft. Naast antiek vind je op de Portobello Road Market ook heel wat tweedehandswinkels, vintage shops en lekkere etenswaren. In het weekend geniet je hier zelfs van allerlei Oosterse gerechten!

Opgepast: als je écht antiek wilt kopen, kunnen de prijzen behoorlijk oplopen. Vergelijk dus zeker de prijzen tussen verschillende winkeltjes en handelaars op de markt.

witte woonkamer met platenspeler
Een platenspeler is terug helemaal hip!

Bereid je goed voor

Een leuke stedentrip naar een Europese stad om antiek te shoppen is natuurlijk erg leuk. Maar je moet je wel voorbereiden! Dat je op voorhand het best je vervoer en overnachting(en) regelt, daar was je zelf natuurlijk ook al opgekomen. Kijk ook zeker na of de spullen die je wilt kopen, mee terug raken. Een grote bureau zet je bijvoorbeeld niet zo gemakkelijk op een vliegtuig. ;-)

Ook een goede reisverzekering mag niet ontbreken. Zijn je nieuwe spullen gestolen of heb je een ongelukje gehad? Dan zit je toch gerust, financieel word je opgevangen.

03/01/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?