De 7 hipste vintage spullen van dit moment

vintage spullen

Of je nu een compleet retro interieur wilt of een eigenzinnig aandachtspunt in een moderne inrichting: vintage spullen blijven trendy. Wil je zelf ook een vintage accentje in huis halen? Dan zijn dit zeven spullen waarmee het zeker niet kan misgaan.

1. Vintage spullen in koper

vintage spullenKoperen voorwerpen zijn een perfecte manier om wat warme textuur in je vormgeving te introduceren. Dit glimmende metaal is nog lang niet uit de mode, maarmix het met wat andere ‘metallics’ voor een chique look en om het geheel niet te overweldigend te maken.

2. Scandinavische retro kasten

vintage spullenStijlvol zonder drukte: dat is Scandinavisch design. Eenvoud en functionaliteit zijn de richtlijnen van deze noordelijke trend, wat je ook terugziet in deze retro kast. Minder is meer.

3. Glazen flessen

vintage spullenSuperpopulair: ouderwetse flessen! Niet alleen mooi op zichzelf, maar ook als creatief alternatief voor gewone vazen.

4. Kruiken van aardewerk

vintage spullenEen beetje lege ruimte op je aanrecht? Antieke kruiken van aardewerk vullen dat lege plekje zo op. Deze charmante voorwerpen zijn zowel decoratief als functioneel.

5. Fluwelen meubilair

vintage spullenSommige stoffen stralen pure luxe uit. Satijn, kant… maar ook fluweel. En niet alleen in kleding! Denk maar niet dat fluweel enkel voor omaatjes is, want in moderne, opvallende kleuren als marineblauw en fuchsia krijgt fluweel een moderne opkikker. Verwerk het in een zetel, een kussen of een fauteuil.

6. Niertafeltje

vintage spullenOrganische vormen, kegelvormige pootjes en natuurlijke materialen, dan denk je aan meubilair uit de jaren vijftig en zestig. Neem bijvoorbeeld het retro niertafeltje: het ideale oppervlak om mooie spullen op te laten pronken.

7. Industriële lampen

vintage spullenVerlichting kan je inrichting maken of breken, maar lampen in industriële stijl staan bijna overal goed bij. Het ziet ernaar uit dat ze voorlopig nog wel even ‘in’ zullen blijven, dus gebruik ze om een stoer accent te geven aan je interieur!

10/09/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?