Date ideeën om lekker thuis te blijven: zo blijft de verveling veraf

glazen champagne klinken

Zit jij samen met je partner in lockdown, hebben jullie Netflix volledig uitgekeken en weten jullie nu niet meer wat te doen? Geen zorgen: Homeproved to the rescue! Wij sommen de leukste date-ideeën op om samen op een leuke manier de quarantaine door te komen.

Lekkere kaas- en wijnavond

Een gezellige, romantische date? Haal in je supermarkt (of nog beter: bij je lokale handelaar!) verschillende soorten kaas en de beste flessen wijn. Zorg ook voor wat noten, druiven en stokbrood of rozijnenbrood om het geheel helemaal af te maken. Oh ja, en vergeet natuurlijk de kaarsjes en het zachte muziekje op de achtergrond niet. ;-)

kaasplank voor kaas en wijnavond
Stokbrood, olijfjes, noten, confituur, crackers, kaas … de kaas- en wijnavond kan beginnen!

Geen fan van kaas of wijn? Wat dacht je dan van lekkere chocoladefondue?!

Taarten en cakejes bakken bij de lekkerste date ideeën

Elkaar bewonderen (of uitlachen) om elkaars bakkunsten: check. Kies een van jullie favoriete dessertjes of koffiekoeken, zoek het recept op en maak het zo goed mogelijk na. Is de keuken een stort achteraf? Speel dan een spelletje blad-steen-schaar, de verliezer ruimt op!

date ideeën bakken als koppel
Alleen maar kerstfiguurtjes in huis? Who cares? ;-)

Online double date met vrienden

Heel België zit in hetzelfde schuitje: ook je vrienden zitten allemaal thuis. Ken je een ander leuk koppel dat zich nu ook verveelt? Plan dan een online double date in! Dankzij een camera en een internetverbinding blijven jullie allemaal in jullie eigen kot, en hebben jullie elkaar toch gezien.

date ideeën: pizza eten achter computer
Bestel alvast alle vier een lekkere pizza en ga klaarzitten achter je computer.

Maak er ineens een originele date van: bestel bij hetzelfde restaurant eten, zorg voor chipjes en lekker drinken, zet een muziekje op de achtergrond … Het lijkt bijna alsof je in een echt restaurant zit! (Al moet je hier de afwas wel nog zelf doen. ;-))

Doe samen een work-out

Samen sporten zie je wel zitten, maar is lopen echt niet jouw ding? Geen probleem! YouTube staat vol met sportvideo’s van zowat elke sport die je je maar kunt bedenken: boksen, yoga, fitness, dansen … jullie vinden ongetwijfeld een filmpje dat jullie allebei leuk vinden. Wie geeft als eerste op?

fit koppel samen work-out in huis
Dankzij die work-out kunnen jullie een extra gebakje eten!

Schrijf kaartjes naar familie en vrienden

Je familie en vrienden wil je natuurlijk altijd op de hoogte houden. Het goede nieuws tijdens de lockdown: jullie hebben weer tijd om brieven en kaartjes te schrijven! Schrijf elk een paar originele brieven en doe ze samen op de post. Vergeet zeker de grootouders niet!

vrouw schrijft brief met vulpen
Leuk en origineel tijdverdrijf: schrijf eens een briefje naar een naaste.

Tip: weet je niet goed naar wie je moet schrijven? Talloze woonzorgcentra zijn op zoek naar vrijwilligers die brieven willen schrijven naar hun bewoners. Doe samen met je partner een goede daad en schrijf eens een leuk kaartje voor een woonzorgcentrum.

Date ideeën voor het interieur: samen iets knutselen

Op onze website iets cools gezien dat je graag wilt namaken voor je eigen interieur? Samen knutselen en klussen is de ideale teambuilding om met je partner te doen! Maak een duidelijke taakverdeling, zet elkaar aan het werk en jij hebt in no time een nieuw accessoire voor je woning.

badplank DIY
Wat dacht je bijvoorbeeld van je eigen badplank maken? Die kun je meteen gaan uitproberen.

Dat de beste mag winnen op spelletjesavond

Rummikub, Uno, Dobble, Stratego, Zeeslag … de spelletjes die je met twee spelers kunt spelen, zijn bijna eindeloos. Haal je leukste bordspellen boven en amuseer je de hele avond (of twee avonden. Of drie avonden …) lang. Zolang jullie allebei tegen jullie verlies kunnen, tenminste.

konijnen pionen op spel date ideeën
Zet je beste beentje … euh pion voor.

Gezelligste date ideeën: maak een homecinema (inclusief dekenfort!)

Je mag nu al heel wat uren genetflixt hebben, simpelweg in de zetel serie kijken is nog altijd niet hetzelfde als … in je eigen homecinema van een film genieten! Haal die bioscoopervaring in je huis door te zorgen voor een donkere kamer, een kleine beamer en natuurlijk: popcorn.

blanket fort
Wij zijn alvast fan van dit lakenkamp.

Tip: het extra gezellig maken? Maak dan een fort thuis! Leg een matras, dekens en kussens op de grond, hang er lakens boven et voilà: je eigen fort is klaar. Wie zei dat dat alleen voor kinderen was?

04/04/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?