Dankzij geluidschermen van stress en slaaptekort verlost

Dankzij geluidschermen van stress en slaaptekort verlost

Oorsuizen, slaapproblemen, hartritmestoornissen … geluidsoverlast geeft meer gezondheidsproblemen dan je zou denken. Gelukkig heeft inspiratieguru Silent Walls een eenvoudige oplossing voor al dat lawaai: geluidsschermen!

Meer dan wat irritant achtergrondgeluid

Een trein die langs je zoeft, die grote werken een beetje verderop, je favoriete nummer lekker luid in de auto … het ene geluid vinden we al wat aangenamer dan het andere. Maar of het nu een irritant gezoem van een voorbijvliegend vliegtuig is of het geweldige nieuwe liedje van je lievelingsband: voor je oren maakt het geen verschil.

Geluidsoverlast – in welke vorm dan ook – heeft een enorme impact op onze gezondheid. Dat gaat van kleinere kwaaltjes, zoals stress en slaaptekort, tot ziektes zoals gehoorverlies, tinnitus of oorpijn. Zelfs slaapproblemen en hartritmestoornissen zijn mogelijke gevolgen. Hoog tijd om er iets aan te doen!

houten geluidscherm absorberende zijde
Een houten geluidscherm zorgt voor extra gezelligheid én privacy op je terras! (Foto: absorberende panelen)

Geluidschermen zijn redders in nood

Gelukkig is er een eenvoudige manier om al die problemen te vermijden: laat geluidsschermen plaatsen! Die zorgen ervoor dat geluid jouw woning niet bereikt – of toch minstens met een heel aantal minder decibels. Je kunt kiezen tussen diverse soorten geluidsschermen, waaronder de reflecterende en de absorberende.

Reflecterende geluidsschermen kaatsen lawaai terug

Reflecterende panelen weerkaatsen een groot deel van het geluid. Dat wil zeggen dat het lawaai niet verdwijnt, maar wel wordt teruggekaatst naar waar het vandaan komt. Op die manier vermijd je dat het geluid jou bereikt.

houten geluidscherm reflecterende zijde met schuifpoort
Dit houten reflecterende geluidscherm is dankzij de schuifpoort meteen ook een ingang naar de woning.

Absorberende geluidsschermen doen lawaai verdwijnen

Absorberende geluidsschermen daarentegen doen het geluid wél verdwijnen. In de holle ruimte van het scherm wordt het lawaai, bijvoorbeeld luide muziek of een zoemende warmtepomp, opgenomen en geminimaliseerd. Zijn het vooral irritante echo’s of nagalmgeluiden waar je last van hebt? Dan kies je het best voor een absorberend geluidscherm: het lawaai is amper hoorbaar aan de andere kant van het scherm.

zwart geluidscherm
Groen, zwart, stenen ... een geluidscherm kan talloze vormen aannemen. Dit zwarte exemplaar kan nog begroeid worden met kllimop.

Het oog wil ook wat

Woon je dicht aan een spoorweg, maakt je warmtepomp te veel lawaai of heb je last van een café in de buurt? Laat dan een geluidscherm plaatsen in je tuin! Maar een lelijk, groot, grijs paneel, dat zie jij natuurlijk niet zitten. Silent Walls biedt daarom verschillende geluidsschermen aan die wél een meerwaarde zijn voor jouw tuin.

  • Denk bijvoorbeeld aan groenschermen. Die kun je gemakkelijk laten begroeien met een haag, mos, klimop … zonder dat het scherm zijn werking verliest. Een extra voordeel? De planten zorgen voor luchtzuivering en CO2-reductie. Win-win!
  • Geen fan van al dat groen? Geen zorgen, er zijn nog diverse andere mogelijkheden. Denk aan een aluminiumscherm of houten schermen. Valt de geluidsoverlast al bij al nog mee en ga je graag voor een aparte look, zijn steen- en grindkorven leuke opties!
groen geluidscherm
Wat klimop is het enige wat dit groene geluidscherm nog nodig heeft! Ook verkrijgbaar in het zwart.

Laat je op voorhand wel zeker goed informeren over de mogelijkheden en specifieke noden voor jouw project. Zo ben jij zeker dat je paneel al het nodige geluid kan tegenhouden.

Tip: check zeker ook eens de YouTubepagina van Silent Walls. Zo kun je met je eigen ogen zien (en vooral, met je eigen oren horen!) hoe zo’n geluidscherm precies werkt.

Een realisatie van:

Kapellen
Nog geen score
0 review