Column van Annelies: Weg behangpapier!

Homeproved redactrice Annelies gaat haar eigen huis renoveren. In deze leuke column vertelt ze u de komende weken over haar spannendste verbouwingsavonturen en geeft ze u tips en tricks voor een vlotte woningrenovatie!

Housewarming 1.0: We breken het kot af!

Wie nieuw huis zegt, zegt housewarming! Een afbraakfeestje leek me wel gepast. Mijn lege, oude huis zette ik vol theelichtjes en we dronken met z’n allen pintjes rond een oude kist die de vorige bewoners op de zolderkamer waren vergeten. Mijn vrienden mochten voor de gelegenheid op de muren tekenen en schilderen. Ze mochten met de lelijke achtergelaten schilderijen gooien en als echte tarzans aan de lusters slingeren. We gingen op ontdekkingstocht en kwamen terug met allerlei oude en vergeten voorwerpen. En hoe zalig was het gevoel om met volle kracht door een reuzegroot doek van een schilderij te stampen? Ik was alleszins in mijn nopjes!

Behangpapier verwijderen

En dan: instuif voorbij, klaar voor de eerste afbraakwerken! Ik had een ploegje opgetrommeld met als doel: behangpapier verwijderen. Gewapend met emmers warm water, sponzen en spatels gingen we de slaapkamermuren te lijf. Als het papier moeilijk loskwam, dan waren de Perfax behangvreter en de Perfax behangperforator onze redders in nood. Ze kwamen goed van pas, want in sommige kamers hingen wel vijf lagen behangpapier. Een ruimte die er eerst groezelig en grauw uitzag, was plots knaloranje. En dan kwam er weer een retro behangpapier met bloemetjesmotief of ruitjesbehang te voorschijn. Op een dag tijd kreeg ik een overzicht van de behang trends van de laatste honderd jaar, tot we uiteindelijk op naakte muren stootten, met een leemkleurige bezetting van bijna 120 jaar geleden. Ook onder de tapis plein in de living kwam al een oud cementvloertje tevoorschijn.

Zo geeft mijn huis langzaam haar geheimen prijs. En ik, ik ben een gefascineerde toeschouwer… laat ons hopen dat dat zo blijft, want volgend weekend gaan de valse plafonds en lambriseringen eraan!

 

Warme groeten,

Annelies

 

Benieuwd naar wat aan deze column vooraf ging? Lees de Column van Annelies: een eigen huis!

 

23/01/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

EJ
Engelmann Jean Pierre

Heeft de redactrice aan de veilgheid van haar helpers gedacht?

Pépé Rubens ziet vol ontzag iemand in labiel evenwicht op de hoogste sport van een wiebelende ladder….!

met veilige groeten

Jean Pierre Engelmann
onderzoeker bij het
Onderzoekorgaan voor ongevallen
en incidenten op het spoor