Column van Annelies. Van nieuwe ramen tot een huisnaam

Homeproved redactrice Annelies gaat haar eigen huis renoveren. In deze leuke column vertelt ze jou de komende weken over haar spannendste verbouwingsavonturen en geeft ze tips en tricks voor een vlotte woningrenovatie! Na een kleine pauze van vier maanden is Annelies er weer. De elektriciteit ligt er, de bezetting is klaar en als Annelies naar binnen stapt, krijgt ze prompt een huislijk gevoel…

Een rode gevel met nieuwe ramen

De Grote Driftige Reus van GDR verbouwingswerken zorgt voor grote veranderingen. Het nieuwe dak en de achtergevel van ons huisje zijn ondertussen bekleed met roodbruin gebakken tegelpannen, waarin grote, houten raamkozijnen zijn verwerkt. De witte ramen, die soms dieper verzonken liggen in het rode gevelvlak en dan weer speels naar voor springen, hebben een fris effect. Een nieuw gevoel in mijn leven: nieuwe ramen die gelukzaligheid brengen!

De grote raampartijen creëren ook binnenin een optimaal ruimtelijk gevoel en veel lichtinval. In ons toekomstig salon op de tweede verdieping staat nu een groot vouwraam van ongeveer 3 op 3 meter dat uitgeeft op het balkon. Om dit loodzware raam naar boven te krijgen, moesten we een mobiele kraan inschakelen, maar het resultaat mag er zijn. Als we deze glaswand openschuiven, verandert ons salon prompt in een buitenkamer… Laat maar komen die zomer!

Welkom in ’t Spuitgat!

Ook mijn lief zal over enkele maanden mee verhuizen naar de Walvisstraat en het is echt uitkijken naar ons eigen stekje! Onder vrienden hebben we de gewoonte om na elke verhuis een doopfeest te organiseren, waarbij alle aanwezigen een gepaste huisnaam bedenken. Voor ons geen prozaïsche namen uit de sixties zoals ‘Sonnevanck’, ‘Boschlust’ of ‘Welgelegen’, pragmatisch als we zijn kiezen we voor het Fort, de Wei, het Nest of het Hol. Mijn lief heeft alvast de eerste aanzet gegeven voor ons huis in de Walvisstraat: dit wordt het Spuitgat. Euhm!?!

 

Warme groeten,

Annelies

 

21/01/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?