Column van Annelies: aannemer gezocht!

Homeproved redactrice Annelies gaat haar eigen huis renoveren. In deze leuke column vertelt ze jou de komende weken over haar spannendste verbouwingsavonturen en geeft ze jou tips en tricks voor een vlotte woningrenovatie! De eindstreep van de afbraakwerken is ondertussen bereikt, het startschot voor de aannnemers wordt gegeven…

Renovatiewerken, een ware olympiade

Laatste ronde van de afbraakwerken is ingegaan. Mijn vader legde zich voor de gelegenheid toe op het zorgvuldig verwijderen van de massief eiken binnendeuren, een karwei die ongeveer gelijk staat met gewichtheffen. Zijn kleine schroevendraaier moest hij uiterst voorzichtig manoeuvreren om de verroeste vijsjes los te draaien en vervolgens de witgeschilderde deuren uit de kozijnen te hijsen. Ondertussen begonnen mijn broer en ik aan een partijtje koevoet wrikken, waarbij we behendig en snel de oude plinten losmaakten. Dat bleek vlotter te gaan dan verwacht! Even leek alles nog mis te gaan toen gitzwart water naar alle kanten spoot bij het losdraaien van de oude radiatoren… Alle hens aan dek om de schade van de stortvloed te beperken! We waren nochtans niet vergeten om de druk van de radiatoren te laten… Tenslotte was er nog de race naar het containerpark om de laatste vracht oude rommel af te voeren, en wat voor een vracht! Maar na deze inspannende eindspurt hadden we de finish van onze afbraakwerken bereikt!

Aannemer gezocht!

Nu wij klaar zijn met het strippen van ons huis, kunnen we de fakkel doorgeven aan de aannemer, die dan met het echte renovatieproject kan beginnen. Maar helemaal vlekkeloos verloopt dat niet. We stuurden ons lastenboek naar vier verschillende aannemers en nu moeten we alles bespreken met de architect. Dat betekent: offertes vergelijken, besparingen doorvoeren, onderhandelen, nieuwe prijzen opvragen, de juiste aannemer zoeken… Dit is hersengymnastiek! Ik sta er versteld van hoezeer de prijzen van verschillende aannemers uiteen lopen, soms zelfs tot 100%.

Als ik kon, dan zou ik liefst morgen al verhuizen. Maar nu komt het erop aan om even in mijn Olympische kalmte te volharden!

 

Warme groeten,

Annelies

16/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?