Cocoon 2012 | Show cooking van Nathalie Tihon

Tien jaar geleden openden Nathalie Tihon en Jean-marie Delrée “La bouteille à la mer”, een gastronomisch restaurant gespecialiseerd in zeevruchten. Tijdens haar show cooking sessie op Cocoon 2012, deelde Nathalie haar passie voor de zee met ons…

Nathalie Tihon en haar passie voor de zee

“La bouteille à la mer” is het werk van Nathalie Tihon en haar echtgenoot en sommelier Jean-Marie Delrée. Het is een gastronomisch restaurant in Huy dat gespecialiseerd is in zeevruchten, maar heeft ook een traiteurdienst en een wijnkelder. Dankzij haar talent en haar gevoel voor smaak, behoort Nathalie vandaag tot de “Meesterkoks van België” en haar restaurant staat hoog gequoteerd bij Gault & Millau. Homeproved ontmoette haar op Cocoon 2012 en stelde vijf vragen…

1. Waarom koos je voor “La bouteille à la mer” als naam voor je restaurant?

“De fles verwijst naar Jean-marie die helemaal weg is van wijn en zee, omwille van mijn passie voor de zee.”

2. Vanwaar jouw passie voor de zee?

“Van kleins af aan voelde ik me aangetrokken tot de zee. Het is een plek waar ik kan herbronnen en ik vind het zalig om zeevruchten te bereiden.”

3. Hoe ben je op Cocoon beland?

“Ik behoor tot de ‘Meesterkoks van België’ en probeer me vrij te maken voor de evenementen waaraan zij deelnemen. Ik sta dus met plezier op Cocoon 2012 om een show cooking te verzorgen.”

4. Voor je een restaurant begon, droomde je van een carrière als interieurarchitect of styliste. Hoe verbind je beide passies vandaag?

“Volgens mij zijn koken en interieurinrichting vergelijkbaar. Het zijn twee creatieve bezigheden. Decoratie is voortdurend aanwezig in mijn keuken en in de presentatie van mijn gerechten.”

5. Heb je jouw kerstmenu en jouw kerstdecoratie al klaar?

“Nog niet. Ons restaurant is ingericht in een speciale blauwe kleurentint die niet makkelijk combineerbaar is. Ik heb ook nog niet beslist welke gerechten op ons feestmenu zullen staan…”

 

 

 

 

 

La bouteille à la mer, rue des rôtisseurs 4 in 4500 Huy, telefoon: 085/23.60.02.

 

28/11/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?