Cocoon 2012 | Ontmoeting met een meubelstoffeerder

De Homeproved redactie trok naar Cocoon 2012 en verkende deze woonbeurs vol mooie ontdekkingen en leuke verrassingen. Een van de hoogtepunten was de ontmoeting met het bedrijf Edgard Dufour, dat al tachtig jaar lang oude meubels restaureert…

Dufour, gespecialiseerd in meubels restaureren

Edgard Dufour is een familiebedrijf dat al tachtig jaar lang meubels restaureert en stoffeert. Oorspronkelijk was het een salonfabrikant, maar vandaag is het bedrijf gespecialiseerd in meubels stofferen. De familie Dufour stoffeert zowel van oude als moderne meubelstukken, maar gebruikt nog steeds de oude technieken.

Een zetel of een stoel restaureren is een kunst die vandaag de dag nog maar weinig beoefend wordt. Bij Dufour wordt de stiel van meubelstoffeerder van generatie op generatie doorgegeven, evenals de passie voor het vak. Een Chesterfield zetel, een Franse eenzit of een Louis XVI fauteuil,… om meubels te stofferen moet je een precieze techniek hanteren en kwalitatief hoogstaande materialen gebruiken.

Volgens Dufour is elke stap belangrijk in het stofferen van meubels. Het bedrijf houdt ervan om oude stoelen opnieuw leven in te blazen en daarbij de originele meubelstructuur te behouden. De restauratiewerken worden uitgevoerd met veel oog voor detail door drie ervaren vakmannen. Paardenharen, schuim, veren, enz. de meubelstoffeerder werkt volgens de oude technieken voor een uniek resultaat.

 

 

30/11/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?