Cocoon 2012: Glass Box Living

De redactie van Homeproved bezocht de Cocoon 2012 woonbeurs, en brengt je de leukste en meest opvallende ontdekkingen en verrassingen. Het thema van dit jaar, ‘slow living’ of ‘neem de tijd en geniet van het leven’, was er goed vertegenwoordigd… en dan vooral door de ‘Glass Box Living‘.

Cocoon 2012, een ode aan de rust

Dit jaar was het thema van de Cocoon 2012 woonbeurs ‘slow living’, rustig en bewust leven. Rustig leven, dat wil zeggen de tijd nemen om te leven, zonder stress en door te ontsnappen aan de gejaagdheid van het leven. Het is een levensstijl die we allemaal zouden moeten toepassen! Dit thema was duidelijk aanwezig op de beurs, die een zeer ontspannende indruk naliet met restaurants, bars, en… de Glass Box Living.

Spring recht in de ‘Slow life’ levensstijl met de Glass Box Living

De Glass Box Living is ontworpen door binnenhuisarchitecten Jan Geysen en Filip Deslee, door vintagepro Fréderic Rozier, door designexpert Nicolas Block en door de directeur van Cocoon, Harry Vanhoyweghen. De Glass Box Living is een weerspiegeling van hoe we onze huizen binnenkort misschien inrichten, op basis van de allerlaatste trends op de woonmarkt. Hij is verdeeld in twee aparte ruimtes, de ene ruimte voor overdag en de andere voor ’s nachts.

Het team liet zich voor het ontwerp inspireren door architect Mies van der Rohe en door de James Bond film ‘Die Another Day’. Alles is fijntjes gedecoreerd met natuurlijke en duurzame materialen, zoals glas, beton en hout, en ademt het moderne design uit de jaren ’30 uit. De ruimte voor overdag is gedecoreerd met heldere kleuren, dit terwijl de ruimte voor ’s nachts iets donkerdere tinten bevat. Het lichtspel is in beide ruimtes heel belangrijk, en bootst het natuurlijke licht van de ochtend en de avond.

28/11/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?