Chique en trendy kwastjes: zo maak je ze zelf

kwastjes maken

Je ziet ze tegenwoordig overal: kwastjes! Van slingers tot kussenprojecten, deze schattige accessoires fleuren je interieur zo op. Wist je dat je kwastjes heel eenvoudig zelf kunt maken? Je hebt alleen wat draad en een schaar nodig. We leggen je stap voor stap uit hoe het moet.

Zelf kwastjes maken: stap voor stap

Benodigheden:

 • Garen
 • Schaar

Stappenplan:

 1. Knip een stuk karton uit dat twee keer zo lang is als je je kwastje wilt hebben. Wikkel je garen er ongeveer twintig keer omheen, afhankelijk van hoe dik je je kwastje wilt. Schuif voorzichtig je gewikkelde materiaal van het karton af. Let erop dat je de ovale vorm bewaart. Knip vervolgens een stuk draad van ongeveer 30 cm
 2. Knip dat stuk doormidden.
 3. Zoek naar het middelpunt van je dubbelgevouwen draad en knoop een van je 15 cm draadjes stevig daaromheen. Knip de uiteindes niet af, want die gebruik je later om je kwastje ergens aan op te hangen.
 4. Vouw het draad dubbel over het knoopje dat je net hebt gelegd.
 5. Knoop het overgebleven stukje draad rond het topje van het kwastje. Ook nu is het niet nodig om de uiteindes af te knippen, aangezien die mooi zullen opgaan in de rest van het kwastje. De onderste lussen knip je nu wel af volgens de lengte die jij graag ziet.

En wat nu?

Je hebt een heleboel kwastjes gemaakt. Wat vang je er nu mee aan? De vraag is eigenlijk beter wat je er níét mee kunt doen. Fleur er een eenvoudig wit dekbed mee op, knoop er je gordijnen mee weg, hang ze aan een tafelloper of aan de knopjes van een ladekast, een lampenkap, de hoeken van een kussen, … Of als je je kwastjes mee naar buiten wilt nemen: hang ze aan de rits van een tas of in je oren! Je zult ervan staan te kijken hoe dat kleine beetje kleur en textuur een saai voorwerp zó nieuw leven inblaast.

12/09/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

GB
gerrit brouwer

ik ben op zoek naar luxe kwastje , in diverse kleuren , heeft u die op voor raad ? u kunt mijn bellen op 00 31 652372236 ,

  HH
  Hanne Homeproved

  Dag Gerrit,

  Wij verkopen zelf geen kwastjes, we kunnen er jou dus ook geen opsturen. Onze tip? De meest luxueuze kwastjes, die maak je natuurlijk gewoon zelf! En het is meteen nog een leuke zondagactiviteit ook. ;-) Hoe je zelf kwastjes maakt, ontdek je in bovenstaand artikel.

  Veel succes!

  Met inspirerende groet,

  Hanne
  Homeproved

Bekijk 1 andere vraag over dit project