Buiten en binnen versmelten dankzij het raam zonder profiel

Grote glaspartijen en glazen schuifdeuren zonder zichtbaar profiel, het is de natte droom van heel wat architecten en interieurspecialisten. Rinvisible heeft nu een raamprofiel ontwikkeld dat volledig onzichtbaar wordt verwerkt achter de binnenmuur en onder de vloer. dit staat garant voor een prachtig en wijds zicht.

Elk raam van hoogwaardig hout

Rinvisible ontwikkelde een raamprofiel dat volledig onzichtbaar verwerkt wordt achter de buitenmuur en onder de vloer. Aan de binnenzijde voorziet de afwerking in een overschilderbare gipsplaat die perfect aansluit bij het interieur. Het onzichtbare profiel in een hoogwaardige houtsoort wordt voor elk project op maat gemaakt, zodat architecten een maximale vrijheid krijgen voor zowel de grootte als vorm van de ramen.

“Niet langer belemmering van het zicht met onzichtbare raamprofielen”

“In moderne woningen met grote glaspartijen en schuiframen vervaagt de overgang tussen binnen en buiten”, zegt Ringo Cruysberghs van Rinvisible. “Wanneer je in je woonkamer zit, krijg je een prachtig uitzicht op de tuin en de natuur buiten. Jammer genoeg doorbreken raamprofielen, hoe minimalistisch ook, dit samensmelten van binnen en buiten. Het raam zonder profiel lost dit probleem op.”

Schuifdeuren zonder niveauverschil”

“Voor schuifdeuren heb je dan weer het nadeel dat de profielen leiden tot een niveauverschil waar je moet overstappen. Met profielloze ramen en geautomatiseerde schuifdeuren loopt het vloeroppervlak tussen binnen en buiten op hetzelfde niveau gewoon door. Ramen zonder profiel passen overigens perfect in een passiefhuis of een lage-energiewoning. Ze zijn volledig luchtdicht en komen optioneel met verluchtingsroosters. Ook zonwerend glas vormt geen enkel probleem.”

Het is nog niet duidelijk wanneer de ramen zonder profiel op de markt komen.

 

17/03/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?