Black Friday: inspirerende woonartikelen met korting. Doe jij mee?

black friday letterbord

Dat de koopjesperiode dit jaar in augustus is in plaats van in juli, dat is ondertussen wel algemeen geweten. Maar de échte kenner, die weet dat er nog iets veel beters aankomt: Black Friday. Dat is een extra soldendag in november waar steeds meer winkers aan meedoen. Wie er allemaal meedoet? Een lijst van alle Black Friday deals meegeven is onbegonnen werk, maar het is nu al duidelijk dat 27 november 2020 opnieuw een hoogdag wordt. En geen zorgen, ook heel wat woonartikelen zullen worden afgeprijsd.

Steeds meer deelnemende winkels op Black Friday

De populariteit van Black Friday neemt in België alleen maar toe. Opvallend daarbij is dat het aantal online betalingen op Black Friday jaar na jaar toeneemt. Waar ze in de Verenigde Staten al om klokslag middernacht staan te drummen aan de deuren van hun Walmart, doen we in België de koopjes gewoon online. Zo vind je via de webshop van Mediamarkt Black Friday deals voor televisies, verwarmingstoestellen, witgoed enzovoort.

vrouw lachend achter haar nieuwe zetel
Een nieuwe zetel? Black Friday is de ideale moment om die te kopen!

Daarnaast zien we dat er ook steeds meer andere winkels deelnemen. Op zoek naar koopjes voor je interieur? Onder andere dmlights, de Bijenkorf, Beter Bed, Leen Bakker en 50five hebben al aangegeven dat er dit jaar een leuke korting tijdens Black Friday komt.

Laat je vooraf inspireren

Hoewel je tijdens beide periodes kortingen krijgt, mag je Black Friday niet verwarren met de koopjesperiode. Tijdens de solden gaat het vooral over kortingen op producten die aan het einde van de collectie zijn. Iedereen herkent het wel: je gaat soldenshoppen en komt toch nog thuis met iets uit de nieuwe collectie – waar je dus volle pot voor betaalt. Tijdens Black Friday krijgen ook recente producten kortingen. Die kortingen zijn vaak minder gul, maar schommelen toch nog ergens rond 20%. Nog steeds de moeite waard, dus!

vrouw shopt online op black friday
Zowel online als in de winkel zelf geniet jij van kortingen op de leukste producten.

Het voordeel is dan ook dat je niet tot het laatste moment hoeft te wachten om naar de winkel te trekken. Graag goed voorbereid? Bezoek dan ook op voorhand even je favoriete winkels of blader eens door inspirerende magazines. Zo ben je meteen zeker van je stuk eenmaal Black Friday echt losbarst.

Laat je niet misleiden

Een andere reden waarom je maar beter goed voorbereid bent, is om er helemaal zeker van te zijn dat je ook wel echt koopjes doet. Elk jaar zijn er opnieuw een aantal verkopers die de consument willen misleiden. Nepaanbiedingen waarbij prijzen net voor Black Friday stijgen om vervolgens drastisch te dalen, zijn helaas niet ongewoon. Je doet nog steeds een koopje, maar voor de winkel is het toch gewoon leuker om zestig euro korting te afficheren dan twintig euro korting. Als je vooraf al weet wat je voor jouw interieur zoekt, hoef je enkel nog naar de beste Black Friday-deal te zoeken.

man en vrouw, bovenaanzicht, houden veel zakken vast
De leukste koopjes eerst? Ga op voorhand dan zeker eens op inspectie.

Tip: via de website van Test Aankoop raadpleeg je prijsevoluties. Op die manier zie je hoe groot de korting werkelijk is.

Black Friday duurt steeds langer

Dit jaar vindt Black Friday plaats op 27 november, maar staar je zeker niet blind op die datum. Steeds meer winkels houden de korting langer aan. Zo geniet je vaak het hele weekend van de koopjes of lopen die zelfs door tot aan het einde van de volgende week. Ook als je op vrijdag moet werken, kun je tijdens het weekend dus perfect even naar de toonzaal van je favoriete Black Friday-winkel gaan.

31/07/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?