Bewegingsdetectoren: meer veiligheid, minder energieverbruik

Binnen of buiten, licht creëert veiligheid. Met bewegingsmelders springt het licht automatisch aan in de hal, het trappenhuis of de tuin van zodra er beweging geregistreerd wordt.

Voordelen van bewegingsdetectoren

De voordelen van bewegingsmelders zijn tweeledig. Enerzijds schrikken ze indringers af en verhogen ze op die manier de veiligheid in en rond de woning. Anderzijds zal het licht enkel nog branden wanneer dit werkelijk nodig is en zo bespaar je op energieverbruik en kosten.

Meestal wordt een bewegingsmelder gebruikt om een lamp te doen branden, maar in principe kan dit apparaat elk ander toestel aansturen. Er bestaan modellen die je aan de wand bevestigd, maar je kan ook opteren voor plafondmelders.

Bewegingsmelders, keuze te over

Er bestaan verschillende domotica merken die bewegingsmelders produceren, zoals BTicino, Niko, Domintell, Dobiss, DuoTecno, Qbus of Steinel.

We willen je enkele nieuwe snufjes in de wereld van de bewegingsdetectoren voorstellen. De draadloze passieve IR-detector van BTicino is een opbouwmodel met een bereik van 13 meter. Dobiss heeft recent de zeer compacte mini PIR-detector op de markt gebracht. Steinel pakt dan weer uit met de XLed Home 1, met 170 leds die gaan branden wanneer iemand zich binnen een straal van 14 meter bevindt.

 

14/08/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?