Betaalbare vastgoedprijzen: Geraardsbergen

De Fod Economie heeft eind augustus de vastgoedprijzen bekend gemaakt voor het tweede kwartaal van 2012. En wat blijkt? Geraardsbergen blijkt bij de goedkoopste Vlaamse gemeentes te horen!

Duurste en goedkoopste gemeentes van Vlaanderen

We zien weinig wijzigingen onder de duurste gemeentes van Vlaanderen. Aan de kop staan nog steeds gemeentes als Kraainem, Wezembeek-Oppem, Knokke-Heist, Tervuren, Meise, Linkebeek, Boechout, Overijse, Rijkevorsel en herne. De goedkoopste gemeentes daarentegen zijn Ronse, Zoutleeuw, Menen, Kluisbergen, Gingelom, Ledegem, Lo-Reninge, heers, Tongeren en Geraardsbergen.

Verder valt op dat vooral de bouwgrondprijzen explosief gestegen zijn. Een bouwgrond kost maar liefst 18,7% meer dan in het eerste kwartaal van 2012. Dit komt vooral door de prijsexplosie in het Brussels Hoofdstedelijk gewest, waar je ondertussen 549,9 euro neerlegt per vierkante meter bouwgrond.

Geraardsbergen: betaalbare vastgoedprijzen?

Geraardsbergen hoort tot de goedkoopste gemeentes van Vlaanderen. In de thuisstad van de mattentaarten en de Muur kost een gemiddelde woning 151.193 euro. Voor een villa betaal je 299.143 euro en voor een appartement 157.313 euro. Een bouwgrond kost 119 euro per vierkante meter en heeft gemiddeld een oppervlakte van 10,23 aren. Het loont dus zeker de moeite om de immozoekertjes van deze stad eens te bekijken!

Even vergelijken met cijfers van het tweede kwartaal van 2002? Een huis kostte tien jaar geleden gemiddeld 75.204 euro in Geraardsbergen, een villa 248.276 euro en een appartement 78.880 euro. Voor een bouwgrond betaalde je toen nog gemiddeld 51 euro per vierkante meter en de mensen kochten een perceel van gemiddeld 13,41 aren. Ook hier kunnen we afleiden dat zeker de bouwgrondprijzen een historisch hoog peil bereiken.

21/09/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?