Bescherm je huis tegen inbraak met veiligheidsbeslag

De deur afsluiten wanneer we ons huis verlaten of wanneer we ’s avonds naar bed gaan: het is voor de meeste mensen een automatisme. Maar beschermen we ons huis op die manier wel voldoende tegen inbraak? Niet echt. Inbrekers maken tegenwoordig gebruik van de meest geavanceerde technieken om sloten te forceren. Gelukkig kan je je huis extra veilig maken, door te kiezen voor veiligheidsbeslag op ramen en deuren

Veiligheidsbeslag: goed voor de gemoedsrust

Iedereen wil zich veilig voelen in zijn eigen huis. Zeker tijdens de eindejaarsmaanden. Dan loopt het aantal inbraken op tot zo’n 200 per dag. Een inbraak kan bovendien, los van de materiële schade, ook emotioneel een flinke dreun veroorzaken bij veel mensen. Sommigen houden er zelfs een trauma aan over. Voel je je niet voldoende beschermd door een ‘gewoon’ slot op je ramen en deuren? Verken dan zeker eens de opties inzake veiligheidsbeslag.

Inbraakveilig beslag op ramen en deuren

Inbraakveilig beslag, dat betekent in eerste instantie duurzaam deur- en raambeslag. Kies voor stevige materialen die lang meegaan: smeedijzer of zilver bijvoorbeeld. Ook het ontwerp van je deurbeslag of raambeslag speelt een rol. Het is belangrijk dat de cilinder in het deurslot goed afgeschermd is, zodat inbrekers er niet bij kunnen. Meestal is het namelijk de cilinder die gebroken of verwijderd wordt, om zo het deurslot te forceren.

Veilig design

Akkoord, bij het inrichten van je huis is de verleiding om steeds te kiezen voor het mooiste design, altijd aanwezig. En gelijk heb je, want het oog wil natuurlijk ook wat. Toch loont het de moeite om af en toe ook praktische aspecten in overweging te nemen. En daar is veiligheid er natuurlijk één van. Je kan met een gerust gemoed gaan slapen of met vakantie gaan, wanneer je weet dat inbrekers geen kans maken om je huis binnen te dringen dankzij veilig meubelbeslag.

Je zal trouwens snel merken dat veiligheid hand in hand gaat met topdesign. Zowel voor een huis in landelijke retrostijl als voor een woning die strak en modern ingericht is, vind je passend deurbeslag dat inbraakwerend is. Vergeet trouwens de ramen niet: ook langs daar proberen indringers zich immers vaak een weg naar binnen te banen.

06/11/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?