Batibouw 2019: deze 5 mag je niet missen

logo batibouw

Binnenkort is het weer zover: een nieuwe editie van bouw- en woonbeurs Batibouw in Brussels Expo. Van 21 februari tot en met 3 maart 2019 ontdek jij alle nieuwigheden en trends in de bouwwereld. Hier lees je alvast de 5 evenementen die je niet mag missen.

Bouwen in tijden van verdichting en klimaatuitdagingen

wereldbol met zonnepanelen, bomen en windmolens
Ontdek hoe jij de klimaatuitdagingen te baas kunt op BATIBOUW 2019!

Je kunt geen nieuwsbericht bekijken of je wordt ermee geconfronteerd: klimaatopwarming is brandend actueel! Energieneutraal (ver)bouwen is alvast een stap in de goede richting, maar hoe pak je dat concreet aan? En is een nieuwbouw zetten nog even vanzelfsprekend als vroeger, met de betonstop in het achterhoofd? Bouwgronden worden schaarser en we moeten met z’n allen dichter op elkaar gaan leven. Kortom: de bouwuitdagingen worden tegenwoordig steeds groter. Hoe gaan we daarmee om?

Daar spelen de Federatie van Algemene Bouwaannemers en de Federatie van Ontwikkelaars Woningbouwers op in tijdens het congres “Bouwen in tijden van verdichting en klimaatuitdagingen”. Benieuwd hoe je daar als (ver)bouwer in 2019 mee omgaat? Bezoek dan zeker de mezzanine in Paleis 3 op 22 februari. Afspraak van 13 uur tot 18 uur!

Seminarie circulair bouwen

De grondstoffen waarmee we onze huizen bouwen, zijn jammer genoeg niet onuitputtelijk. Toch gaan we er niet zuinig mee om: we kopen ze naar believen aan en gooien ze na gebruik meteen bij het afval. Daar moet snel verandering in komen. PIXII en VIBE menen de oplossing te vinden in circulair bouwen: zo veel mogelijk materialen hergebruiken en recycleren, en tegelijkertijd het waardebehoud van die materialen garanderen. Hoe ze dat precies zien, leggen ze je graag uit op Batibouw. Meer weten? Bezoek dan het seminarie circulair bouwen op 28 februari in de conférence room, Paleis 5. Het seminarie gaat door van 10 uur tot 13 uur.

Light avenue

Het belang van verlichting voor het scheppen van de juiste sfeer wordt vaak onderschat… Geheel onterecht! In de Light Avenue, tonen tot wel 20 verlichtingsproducenten hun nieuwste en bekendste verlichtingsmogelijkheden. Ontdek onder meer hoe de juiste lichtkleuren voor meer gezelligheid zorgen in het straatje aan de ingang.

Minivakbeurs: gereedschappen in de kijker

Man aan het werk met slijpschijf
Ontdek de nieuwste special tools op de minivakbeurs!

Benieuwd naar de hipste, handigste en modernste gereedschapstools op de markt? Batibouw en Imcobel, de Belgische Beroepsvereniging van Invoerders en Fabrieksagenten van Gereedschappen, slaan de handen in elkaar en presenteren jou de nieuwste trends. Zowel particulieren als professionals zullen onder de indruk zijn van de laatste slijpschijven, schuurbanden en zo veel meer. Geïnteresseerd? Kom dan tussen 21 februari en 24 februari naar Hal 10.

Innovation House

Echt helemaal mee zijn met de laatste trends? Neem dan eens een kijkje in Innovation House, waar je de 25 meest relevante innovaties in de bouw- en verbouwsector ontdekt. De nieuwigheden, waarvan er 4 kans maken op de Product Innovation award, werden geselecteerd door een onafhankelijke jury van bouwprofessionals. Ook benieuwd om alle hippe innovaties op één plaats te zien? Ga dan zeker eens langs in Paleis 5!

08/02/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?