Batibouw 2015 – Nieuwigheden en woontrends voor de badkamer & keuken

Het centrum van de woon- en bouwwereld bevindt zich ieder jaar in Brussels Expo in Brussel. Op het grootste woon- en bouwevent komen fabrikanten en exposanten samen om nieuwe producten en innovatieve technieken voor te stellen aan het grote publiek. We bezorgen je al een voorproefje van wat Batibouw 2015 te bieden heeft!

Op Batibouw zijn fabrikanten uit zowat alle sectoren vertegenwoordigd. Vandaag richten we ons alvast op enkele trends voor de badkamer & keuken.

Badkamers 100% op maat en technologisch klaar voor de toekomst

Vorig jaar was het jaar van de wellness. Ook in 2015 zet die trend zich voort maar keuzevrijheid, comfort en ecologie krijgen voorrang. Bij badkamerspecialist Facq kan je Unique ontdekken van Delpha. Deze collectie laat je toe om je badkamer 100% op maat te ontwerpen. Onze woningen maar ook onze gewoontes zijn de laatste jaren sterk veranderd. Delpha biedt in 2015 een sluitend antwoord op die evolutie met ultra-personaliseerbare meubelen en een schat aan mogelijkheden om je badkamer volledig volgens jouw (levens)stijl in te richten.

Kies uit één, twee of drie opbergniveaus, waskommen in verschillende materialen (glas, keramiek, …) en diverse meubelen. Voor de afwerking kan je kiezen uit meer dan 85 frontafwerkingen: in massief hout, houtlook, glas of golfreliëf en met mat-, satijn- of hoogglanslak. Combineer naar hartenlust met ophangaccessoires, wand- en legplanken en de allernieuwste accessoires in U- of ruitvorm.

Zo blijft geen detail onberoerd en zal geen enkele badkamer ooit nog hetzelfde zijn!

Van open keuken naar leefkeuken

Naast de badkamer, is ook de keuken bezig aan een sterke evolutie. Een decennia geleden bevond de keuken zich vaak ergens in een uithoek van het huis. Over de jaren heen brokkelden de muren af en kwam de keuken steeds dicht bij de woonkamer. Waar we tot voor kort nog spraken over een ‘open keuken‘, spreken we nu over de leefkeuken. In 2015 wordt de rol van de keuken immers geherdefinieerd als het kloppend hart van de woning.

 

Onder andere Mobalpa ziet de keuken als een multifunctioneel centraal eiland. De Adria keuken neemt trots z’n plaats in de woonkamer in. Het centrale eiland wordt opgedeeld in twee zijdes: de barzijde – aan de kant van de woonkamer – en de keukenzijde. Zo kan je voorbereiden, koken en afwassen zonder ooit het contact met je gasten en de woonkamer te verliezen. De grote troef? Een uitschuifbaar werkblad wat een heleboel mogelijkheden en vrijheid biedt.

Aan de keukenzijde vindt je een was- en kookzone (kookplaat, afzuigkap en over), een koelkast en voldoende opbergmogelijkheden. Aan iedere zijde van het eiland vind je een bibliotheekkast waar hobbykoks al hun geheime recepten en kookboeken kunnen opbergen. Tot slot ontdekken we ook in de keuken de personalisatietrend: Mobalpa biedt je de keuze uit goud of wit metaal, Panga eikenhout of zwarte hoogglanslak.

>> Meer over de thema’s van Batibouw 2015.

12/12/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?