Batibouw 2013: isolatie heeft wind in de zeilen

Groene energie is nog altijd een hot topic maar wanneer je Batibouw 2013 bezoekt, besef je dat isolatie tegenwoordig minstens op gelijke voet staat. Belgen houden meer en meer rekening met energie-efficiëntie en energie besparen bij het bouwen of renoveren van hun woning.

Isolatie voor een groenere woning

De sector van de hernieuwbare energie is niet dood, verre van zelfs! De installaties die groene energie produceren, leveren een duidelijke toegevoegde waarde aan woningen. Maar ze dienen tot niets zonder een degelijke isolering. Het is dan ook niet verwonderlijk dat isolatie een prominente plaats inneemt in de woningen die tegenwoordig worden gebouwd. Of het nu gaat over skeletbouw, huizen in hout of klassieke woningen: de bouwsector richt zich op een zo laag mogelijk energieverbruik. Isoleren is een verstandige investering en focust op de lange termijn.

Isolatie op Batibouw 2013

Er bestaan verschillende oplossingen om je woning te isoleren. Tijdens een bezoekje aan Batibouw  kom je er alles over te weten. Je zal er zelfs design muur- en vloerbekleding ontdekken, zoals die van het Belgische bedrijf Buzzispace. Vandaag de dag wordt er dus zelfs rekening gehouden met het esthetische aspect bij het isoleren van woningen.

Isolatiepremies: stand van zaken

Hoewel de federale regering de eco-premies heeft geschrapt, worden er door de gewesten nog wel subsidies uitgereikt. De premie voor de isolatie van een muur in Brussel bedraagt op dit ogenblik 8 euro per vierkante meter wanneer je een basisinkomen hebt. Maar het bedrag ligt hoger als je een lager inkomen hebt en bijvoorbeeld voor een natuurlijke isolatiemateriaal kiest.

Breng een bezoekje aan Batibouw 2013 en kom er alles over te weten…

28/02/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?