B-architecten: ruimtelijk en ruw

Architecten Evert Crols, Dirk Engelen en Sven Grooten richtten in 1997 het collectief B-architecten op. De ‘pragmatische ruwheid’ van hun projecten trok al snel de aandacht en maakt van B-architecten een van Belgiës meest toonaangevende architectenbureaus.

Innovatie, flexibiliteit & industriële materialen

B-Architecten kenmerken zich door hun gebruik van industriële prefabmaterialen, de vernieuwende schikking van volumes en hun ruimtelijke flexibiliteit. Terwijl B-architecten grotere projecten aandurven zoals Shopping 1 in Genk, de sociale woningen de Zennetuin in Brussel, een kleuterschool in Kalmthout, ’t Bau-huis in Sint-Niklaas, de inrichting van het MAS, de Turkse Mehmet Akif Moskee in Antwerpen of de renovatie van de Brusselse Beursschouwburg, houdt B-Bis zich bezig met kleinere woningbouw, interieuropdrachten en meubelontwerp.

Knappe penthouse in hartje Antwerpen

Dat B-architecten knap werk leveren, bewijzen ze ook met renovatieprojecten van individuele woningen. Ze zijn in staat om moeilijke complexen tot levendige nieuwe stadswoningen om te vormen en schrikken er niet voor terug om kleuraccenten in hun ontwerpen te leggen. In 2001 renoveerden ze de penthouse van modeontwerper Bruno Pieters in het centrum van Antwerpen. Het resultaat is bijzonder inspirerend…

 

Geïnspireerd? Neem ook even een kijkje in het kantoor van Designers Against Aids in Deurne, van de hand van B-Bis architecten.

11/10/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?