4 tips voor een interieur waarvan je gelukkig wordt

‘Home is where the heart is’ klinkt het zo mooi in het Engels (alleszins mooier dan ‘Oost west, thuis best’, als je het ons vraagt). Een echte thuis weerspiegelt dan ook jouw interesses en persoonlijkheid. Maar hoe transformeer je je huis tot een hartverwarmende plek waar bewoners én bezoekers zich welkom voelen? Dat is helemaal niet moeilijk: lees zelf maar!

1.      Kies je kleuren slim

Kleuren beïnvloeden ons gemoed. Als je je dus gelukkig wilt voelen in je interieur, komt het erop aan om goed na te denken over het kleurenpalet in de verschillende ruimtes. Enkele richtlijnen:

  • Blauw werkt rustgevend en leent zich daarom uitstekend voor kamers waarin je tot rust wilt komen, zoals de slaapkamer of de badkamer.
  • Wit is verfrissend en levendig. Het weerkaatst het licht bovendien, waardoor het een kamer vaak groter doet lijken.
  • Ga voor neutrale basiskleuren en vul die aan met accentkleuren. Je grote sofa kun je bijvoorbeeld makkelijk pimpen met kussens of een plaid.Basiskleuren met accenten

2.      Binnen is buiten (en buiten is binnen)

De overgang tussen binnen en buiten vervaagt steeds meer. Vandaag is tuinmeubilair vaak nog nauwelijks te onderscheiden van de meubelen die je in je interieur hebt staan. Dat maakt dat je het zowel binnen als buiten heerlijk comfortabel en aangenaam kunt maken. Je favoriete leesfauteuil hoeft niet per se binnen bij het haardvuur te staan. En planten kunnen evengoed de woonkamer als het terras opvrolijken.

XL bloempotten

3.      Maak het persoonlijk

Om je gelukkig te voelen in je interieur, ban je maar beter alle items die nare herinneringen oproepen. Weg dus met dat cadeautje van je ex! Integreer daarentegen heel bewust interieurspullen die je associeert met positieve gevoelens. Souvenirs van een prachtige reis, foto’s van een onvergetelijke uitstap met je petekindje, een schilderij van een bevriend kunstenaar of een werk van een artiest die je al heel lang bewondert, een poster uit je oude tienerkamer … Zolang het maar positieve vibes uitstraalt!

4.      Een beetje rommel mág

Een beetje rommel

Je interieur mag gerust uitstralen dat erin geleefd wordt. Het is niet erg dat er kranten rondslingeren op de salontafel, of dat je jongste zoontje zijn speelgoed niet heeft opgeruimd. Zulke dingen blazen leven in je huis. Let er wel op dat de rommel zich niet opstapelt. Voorzie opbergdozen voor speelgoed en een rekje voor kranten en tijdschriften, zodat de rommel nooit overheerst.

31/01/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?