1 april: zo fop jij je huisgenoten zonder uit “je kot” te komen

1 april in blokken

1 april staat voor de deur: het moment om onze gezinsleden of huisgenoten eens goed beet te nemen. Zeker in de donkere coronaperiode kunnen we allemaal wat extra vrolijkheid gebruiken. Hoe je anderen fopt zonder je huis te verlaten? Wij verklappen alvast vijf leuke aprilgrappen!

#1: Verwissel de zetels van plek voor 1 april

Hebben jullie twee zetels, bijvoorbeeld een lange en een korte? Verwissel die dan van plaats! Het interieur ziet er meteen helemaal anders uit – en handig is het ook niet.

Leuke anekdote: onze copywriter haalde deze mop vorig jaar uit bij haar ouders. En de zetels, die staan wegens ‘luiheid’ nog altijd verwisseld. ;-)

man heft zetel op
Door meubels van plek te verwisselen, is iedereen meteen even in de war!

#2: Steek andere foto’s of afbeeldingen in de fotokaders

Deze kan je zo opvallend of net onopvallend maken als je zelf wilt. Heb je graag dat je huisgenoten de aprilgrap meteen doorhebben? Vervang dan alle foto’s, het liefst met grappige of gekke afbeeldingen. Denk aan posters van jullie favoriete tieneridolen of foto’s van katten.

sobere witte muur met afbeelding fiets in fotokader en zwarte klok, ook groene plant
Een ander aprilgrapidee? De rechte foto’s horizontaal hangen en omgekeerd!

Ervoor zorgen dat de anderen de mop pas na enkele uren, of misschien zelfs pas na enkele dagen doorhebben? Vervang dan slechts één of twee foto’s. De aprilgrap is eens zo groot wanneer je huisgenoten het pas na een tijdje beseffen.

fotomuur met aapje 1 april
Had jij het al gespot? Een van de vakantiefoto’s is vervangen door een afbeelding van een aap in een astronautenpak!

#3: Verwissel de inhoud van de keukenkasten

Potten en pannen die plots in de kast van de borden staan, glazen die je terugvindt waar de kruiden anders staan … niet echt handig, toch? En daarom ook een van onze leukste moppen voor 1 april! En het beste van al: dat werkje duurt minder lang dan het lijkt. Je verwisselt gewoon alles tegelijkertijd!

borden en tassen onderaan aanrecht in kast
Staan onder het aanrecht normaal de potten en pannen? Op 1 april even niet meer. ;-)

#4: Schuif elk meubelstuk een paar centimeter op

Dit is misschien wel de meest sadistische 1 aprilgrap. Waarom? Als je je zetels en tafels slechts een tweetal centimeter opschuift, valt dat helemaal niet op, maar je hebt toch meer kans om ertegen te lopen. En je huisgenoten hebben niet eens door hoe het komt.

voeten rusten op vensterbank op 1 april
Wat er gebeurt als je de meubels een paar centimeter opschuift? Dan leg je je voeten vanuit de zetel niet meer comfortabel op de salontafel!

#5: Haal alle lichtpeertjes uit de lampen op 1 april

Het wordt stilaan donker, dus we steken … dan toch geen licht aan?! Deze grap hebben je gezinsleden pas aan het einde van 1 april door, wanneer de schemerdonker valt. Door de lichtbron eruit te halen, moeten ze in het donker nog op zoek naar nieuwe lichtperen. En jij? Jij zit al grappend te genieten van de frustraties. ;-)

peer uit leeslamp halen
Zeker van de leeslamp zullen je huisgenoten niet snel doorhebben dat het peertje eruit is.

Heb jij nog een leuke grap voor 1 april? Laat het zeker weten in onze comments!

29/03/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?